Din röst vill jag leva till!

Din röst påverkar,

Din röst förverkligar.


Din stämma stannar kvar i mitt sinne,

 Trots mitt minne.


Dina ord de värmer de ställen

Som vintern har isat ner.

 

De ger uppmuntran för de delar som varit döda

och gör dem hela.

 

Din ljuva stämma jag vill somna till om natten,

Och dina viskningar om morgonen vill jag bli väkt utav.

 

Jag vill växa upp och bli gammal med din röst som en tröst,

Hela livet dela livet!


Är det värt att leva så?

Man kan vara framgångsrik och ha massa fiender, eller misslyckad med massa vänner. Detta är ett val man gör.


Man kan vara snygg och alla brudar efter sig springer för stunden, eller ganska ful men har någon kär som alltid finns där.


Man kan klä sig och anpassa sig för att passa in i innegänget, bli bjuden på den bästa festen eller så är man en vanlig som inte följer strömmen och alla ideal som vi människor skapat för vår tillfredställning.


Ingen framgång i hela världen kan ge en människa den lycka och trygghet som en riktig vän kan ge.


Inte alla fina tjejer och killar vill sitta vid din sida när du behöver någon kär här!


Inga kläder i hela världen kan trösta ditt inre när du är som mest ensam och behöver en axel att gråta på.


Och tro mig min vän, till och med den bästa festen har sitt slut. När morgondagen kommer, ställ dig frågan, var det värt att satsa allt jag hade på en ynka fest som idag inte gav mig någonting förutom sår som består.


Jag kan då och då ställa mig själv denna fråga, var det värt att slita för allt detta, denna värld ger mig ingen frukt, endast öken i mitt inre för det är inget som består av alla de ting man kan få, just av vår värld som är fylld med lusta och begär.


Frågan till dig, ditt sätt att leva och det du centrerar mest, ger det dig det du önskar och förtjänar el görs allt förgäves?

 

 


Den perfekta känslan, finns den?

Vi söker och vi löper, vi tror och vi slår

I människan finns det ett behöv av sökande, och det kan vara från himmel och jord som vi tror på. När det vi funnit inte är spännande längre, löper vi efter något nytt som väcker vårat intresse och så fort det som intresserat oss går lite emot våra bekvämligheter slår vi bort det som vi precis funnit.


Vi förväntar och vi längtar. Vi förväntar oss att det kan bli så bra som möjligt eller som förr . Men vad man glömt i denna dimma är att inget blir som förr, varje sekund och varje stund är nya i sig. Varje situation och sammanhang går framåt med tiden och utvecklas. Ibland till det dåliga och ibland till det bra. Vi människor vi längtar till det som en gång i tiden tillfredställt oss, endast den känslan vill vi ha att göra med. Alla andra känslor är fel och vi stöter bort dem som om de vore helt värdelösa. Vad vi missat ännu en gång gått folk i denna labyrint fullt med nya och okända rum är att känslan är som tiden. Den finns där ett tag men sedan förändras den med tiden, som allt anat här i livet.


Jag känner mig överlycklig och glad över någonting som betyder någonting idag, men när morgondagen kommer så är inte samma känsla kvar. Jag kan aldrig få tillbaka exakt den känslan som var den dagen oavsett om jag blir glad över något annat. Ännu en gång, du kan aldrig upprepa en händelse exakt identiskt och exakt samma sak är det men känslan, du kan aldrig känna exakt samma sak, vare sig det är för en människa eller för en händelse. Utan vad som måste in i vår hjärna är att saker och ting förändras i vårt liv, speciellt i vårt känsloliv. När jag väl har denna vetenskap om denna känsloförändring så kan jag acceptera och tackla saker och ting på ett helt annat sätt.


Nu kanske du undrar hur Charbel vet detta, men troooooooo mig jag vet vad jag talar om. Jag har sökt en och samma känsla år in och år ut. Jag har kört över människor totalt, endast för att tillfredställa mina känslobehov men resultatet var att jag blev totalt besviken när detta inte uppfylldes och direkt sökte jag mig till något nytt. Idag har jag helt andra tankar för att jag vaknade upp för en tid sedan.


Se till att vakna upp du också käre barn och sluta sök efter det perfekta, för om det perfekta finns, vad är då meningen med att vi har både Gud och himmelriket framför oss?


CG


Psalm 23 enligt Filip Danho

Psalm 23

Denna Psalm Filip Danhos (13 år och min kusin) favorit psalm. Vi satte oss och jag fråga honom om han kunde någon Bibelvers, då rabblade han upp hela psalm 23. Jag blev både chockad och fick ångest, över att jag bara kan Joh. 3:16 ”ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv” och lille Filip kunde en hel psalm. Mäktigt måste jag medge, för trots de år jag  studerat bibelskola och teologi och trots alla bibelstund jag varit på så har jag aldrig lärt många verser utantill. MVG till Filip! I alla fall, lektionen börja och vi tog till uppgift att förklara den lite djupare och det resulterade i detta! Läs och häpna över hur duktig Filip är på att förklara bibeln!!!


Vers 1. Herren är min herde, mig skall inget fattas, Herren är den som tar hand om oss, vi är fåren och är herden. Herden skyddar, räknar dem, han är rädd om dem och han leder dem dit han vill. Om jag har en herde som tar hand om mig så kommer ingenting fattas för Han vet vad jag behöver.

Vers 2. Han låter mig vila på gröna ängar, fåren som vi är vill helst vara på gröna ängar för att beta sig mätta av det goda. Herden låter oss få vår vila där också, Där vatten finns leder Herren mig för att bara gå runt och beta är inte nyttigt, fåret måste få tillräckligt med vatten, men även för att tvätta rent sin ull.

Vers 3. Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull. Han stärker min själ som ofta brukar bli svag, han ger mig den styrka jag behöver var dag. Han leder mig till de vägar som är hans och om de är hans då är dem rätta. Allt detta gör han för att han älskar oss och vill att vi älskar honom och gör honom känd. Eftersom allt rätt och gott kommer från honom så vill han att vi gör det för hans namns skull.


Vers 4. Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig. din käpp och stav, de tröstar mig. Om jag befinner mig i otäcka ställen så är jag inte rädd för Gud är med mig oavsett vad. När jag hamnar i svåra situationer så blir jag inte rädd för ännu en gång räknar jag med att du Gud räddar mig från dödskuggans dal och fall. Dina verktyg stärker och uppmuntrar mig i förtröstan där jag sviktar Herren.

Vers 5. Du dukar för mig ett bord i mina ovänners åsyn. Du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över. Du dukar upp livets bord för mig där mina ovänner ser mig och de avundas mig allt du har givit mig. Du älskar mig så mycket att du till och med smörjer mitt huvud med din dyrbara olja som görs bara för de rättfärdiga inför dig. Mina synder försvinner och du ger mig så mycket mer än vad jag egentligen behöver, allt i överflöd käre Herre.


Vers 6. Idel godhet och nåd skall följa mig i alla mina livsdagar, och jag skall bo i Herrens hus evinnerligen. I äkta godhet av dig ska jag få varje dag under mitt liv, du kommer även skänka mig nåd varje morgon och jag ska få bo i Ditt hus för alltid Fader.


Amen!!!


Den nyfunna diamanten...

Den nyfunna diamanten.

Tänk dig en nyfunnen diamant, den kanske inte är den finaste med massa jord på den och inga fina former. Exakt samma sak är en ung människa, denne är inte formad ännu. När en oslipad diamant sakta men säkert slipas blir den finare för var dag, exakt samma sak är det med en ung människa. Varje gång den lär sig, utvecklas och tar sitt ansvar i de handlingar den gjort formas den till en slipad personlighet och en karaktär. Varje gång diamanten slipas, kapas en pytte liten del utav själva diamanten och det hugger till i föremålet. Efter varje ingrepp i diamanten så blir den finare och finare.  Exakt samma sak är det med en ungmänniska som slipas, det gör jätte ont att bli formad och utvecklad. För varje ingrepp i en ungmänniskas karaktär så blir den mer och mer utvecklad och formad.

Vad vill jag sagt att detta tänker du nu!

Vår uppgift som vuxna och som arbetar med dessa små liv är att finnas där o stötta dem. Vi har i ansvar att slipa och tvätta rent diamanten från dess skitiga jord, vi har i ansvar att uppmuntra och se samt höra ungdomen. Diamanten vill bli funnen från jorden, för den gör ingen nytta när den är gömd mitt i ingenstans. Ungdomen vill bli sedd och älskad och värdesatt, ensam i sitt lilla hörn bidrar den varken till någon gemenskap eller ger någon tillfälle att älska denne. Därför ingår det i vår tjänst att se, höra, uppmuntra samt coacha, men framför allt att ÄLSKA ungdomen. Det inte i våra egna former och utifrån massa mallar som vårt samhälle har byggt upp, utan snarare genom ett skräddarsytt tillvägagångssätt passande den individ som behöver bli sedd.

Vissa behöver ha lyssnande öron till sin förfogande, andra behöver bli uppmuntrade genom tal till deras öron. Andra blir berörda av att dess öga får observera.

Jag personligen behöver någon som hör mig tala för att senare kunna ge mig feedback på det jag tycker och tänker. Vad behöver du?

         En oslipad diamant


CG


Nyckelpigan som upptäckte universum

Tänk dig att en nyckelpiga har drabbats av den totala insikten om hur universum ser ut och fungerar.
Hon får verkligen en "AHA" upplevelse och ser på saker och ting med helt andra ögon.

Nu vill hon förstås berätta om detta för sina nyckelpigekompisar.

Men hur ska hon göra? Vilka ord ska hon använda?

 ”Det är stort!” Jaha, större än skogen alltså? ”

Stjärnorna är så vackra och mäktiga! Jaha, och vad är en stjärna?

När vi ska beskriva Gud är vi lika hjälplösa som nyckelpigan.
Vi kan räkna upp en massa ord, men de kan aldrig helt förklara Gud.
Våra beskrivningar kan hjälpa oss att förstå lite mer om Gud,
men vi kommer aldrig att förstå allt.
Och när man tänker efter är det kanske inte så konstigt.

Om vi människor visste och förstod allt om Gud vore han ju inte större än vi är!
Om vi hade haft samma kunskap som Gud vad vore då meningen med att ha en Gud som är vår skapare.

                                                                      //CG


En helg med mini syrran

Charbél = totalt utsliten idag.
Orsak = massor men framför allt Sthlm.

Trots att det varit en hetsig helg så måste jag medge att det var länge sedan en helg var så givande.  Det är behövligt att ta ett break från sitt ”vanliga” liv där allt blir till en vana och ingenting uppskattas till fullo. Jag fick äran och förmånen att hjälpa Srour, Sosso, Saude med hennes flytt. Från ganska tråkiga men väldigt idylliska Sköndal till opersonliga  och stora Sthlm stad. Hon flytta in till självaste Skrapan, som om jag vet vad det är : ). Men jag måste säga att det var mäktigt där, från 20:e våningen kunde man se över hela sthlm. Första stället i Stockholm som jag gillade faktiskt.  Men jag har hinnit göra mer än att bara flytta massa kartonger, vi va nära att krocka, fråga inte varför! Bröllop, fika o mika o greja. Jacob ansiktet blev shopping freak, han gick in till alla skobutiker och tillslut hitta han ett skor för en hundring eller två :p.

Att gå runt på stan när någon ska köpa grejer är det värsta jag vet, speciellt med tjejer men Sosso hade det inte varit du så hade jag lämnat dig för länge sedan älskade syster.


Ibland träffar man människor som berör en totalt, i somras träffade jag en familj som träffade mitt hjärta totalt. Vissa människor har en Jesu doft som jag fick höra på en predikan igår, och dessa människor har verkligen denna doft. Blicken bara gör så att man smälter, och nej det är ingen babe jag talar om utan om en man vars namn är Jonny och hans fru heter Hanan där barnen heter Rimon, Randa, Rebecka och Johan. Tyvärr så har Johan lämnat denna sargade värld. Vi var hemma hos dem och beklagade sorgen, berättelsen om JOHAN bör alla få höra för det är så mäktigt att Gud kan göra under och tecken så påtagligt för oss. Han var en gosse som föddes i denna värld för att berika en familj och en hel släkt, det började i kaos när han förklarades död men oj oj oj vad han har givit folket runtom kring honom. Jag varken kände honom eller hann träffa honom men av att se på Johans far, mor och syskon så ser man att de har fått glädjas åt någonting utöver det vanliga. Men till dig som vill bli uppmuntrad på alla möjliga sätt bör träffa denna familj. En gåva från Gud i att beröra och uppmuntra folk. Denna familj fick jag äran och förmånen att träffa denna helg och det berikade mig massor. Ni finns i mina böner och tankar.

Johan Estaifo

Johan Estaifo


RSS 2.0